auto nuoma
Verslas

Kaip keitėsi auto nuoma Vilniuje bėgant metams?

auto nuomaAutomobilių nuomos paslaugos yra sparčiai besivystanti verslo sritis, siūlanti itin patogias nuomos paslaugas visoms gyvenimo situacijoms. Patyrusios nuomos bendrovės, pvz., RentCar, visų pirma orientuojasi į kliento poreikius ir pageidavimus, todėl siūlo naujus, techniškai tvarkingus ir patogius automobilius keliauti Lietuvoje ar užsienio šalyse. Tiesa, jei žiūrėtume į nuomos paslaugų istoriją, matytume, kad prieš gerus dvidešimt metų automobilių nuomos paslaugos buvo vertinamos visiškai kitaip.

Kaip automobilių nuoma atrodė seniau?

Prieš kelis dešimtmečius automobilių nuoma buvo gana brangi paslauga, kurios prireikdavo tik itin svarbių verslo svečių sutikimui ar minint svarbias šventes, pvz., išleistuves, vestuves, gimtadienius. Be to, didžiausias dėmesys buvo skiriamas itin prabangiems, stilingiems, išskirtiniams automobiliams, kurie atkreipdavo aplinkinių dėmesį. Kasdienė automobilių nuoma buvo suvokiama kaip išskirtinės prabangos ženklas, kurį sau leisti galėdavo tik labai pasiturintys žmonės.

Kaip automobilių nuoma atrodo šiandien?

Šiandien automobilių nuoma iš esmės pasikeitė. Visų pirma, automobiliai pradėti nuomoti kasdieniams tikslams, pvz., tuomet, kai sugenda nuosavas šeimos automobilis ir prireikia pakaitinės transporto priemonės kasdieniam važinėjimui į darbą, vaikų vežimui į mokyklą ar užklasinės veiklos užsiėmimus. Itin dažnai automobiliai nuomojami ir dėl to, kad nuomos bendrovių klientai nori keliauti, susipažinti su Lietuvos kraštu ar leistis į užsienį ir mano, kad nuosavas automobilis tokiai kelionei yra nepatogus, nepatikimas ar netinkamas, pvz., jei į kelionę leidžiasi 4 asmenų šeima, natūralu, kad tokiai išvykai reikės didelio, talpaus ir patogaus automobilio. Žinoma, automobiliai vis dar nuomojami ir verslo susitikimams, darbo kelionėms, svečių priėmimui, šventėms ar ypatingoms progoms. Nuo konkrečių poreikių gali skirtis tiek automobilio modelis, tiek jo galia, nuomos terminas ar kaina.

Prie pirkėjų prisitaikančios auto nuomos sąlygos

Augant automobilių nuomos pasiūlai, auto nuoma Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir kituose miestuose tapo itin praktišku pasirinkimu tiek pasiturintiems, tiek vidutines pajamas gaunantiems klientams. Nuomos paslaugos nereikalauja didelių išlaidų ir neretai yra finansiškai naudingesnis sprendimas, jei lygintume jį su nepatogiomis, daugybės persėdimų reikalaujančiomis kelionėmis viešuoju transportu ar, juolabiau, – taksi. Be to, siekdamos prisitaikyti prie klientų poreikių, nuomos bendrovės siūlo automobilius tiek su mechanine, tiek su automatine pavarų dėže, kviečia rinktis tiek itin erdvius, prabangius automobilius, tiek kompaktiškas, miestui skirtas transporto priemones, taip pat automobilius, varomus benzinu ar dyzeliu, dviejų ir keturių durelių transporto priemones, lengvuosius automobilius ir talpius mikroautobusus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *