Sveiki maisto produktai
Sveikata

Sveiki maisto produktai: naudingų vaisių TOP 5

Sveiki maisto produktaiSakoma, kad į dieną privalome suvalgyti bent 1–2 vaisius. Ir tai tikrai nėra iš piršto laužta tiesa – juose gausu vitaminų, mineralų, o ir kalorijų kai kurie vaisiai turi nedaug. Žinoma, persistengti taip pat nereikėtų – mat, kai kuriuose vaisiuose gausu cukraus. Kad žinotumėte, kokie vaisiai išties geriausi ir naudingiausi sveiki maisto produktai, sudarėme jų TOP 5.

Mangai

Ne veltui mangai pripažinti kaip itin sveiki maisto produktai – juose gausu vitamino C, karotino, E, B grupės vitaminų, kurie ypač teigiamai veikia nervų sistemą. Šie vaisiai – nepamainomi pagalbininkai norintiems turėti švelnią ir elastingą odą, juose yra antioksidantų, kurie padeda kovojant su vėžiu. Taip pat mangai žinomi kaip karotino (provitamino A) šaltinis, kuris organizme virsta retinoliu, aktyviai dalyvaujančiu prieblandos ir spalvoto regėjimo procesuose, tad vaisius itin naudingas besiskundžiantiems silpnu regėjimu.

Bananai

Nors sakoma, kad bananuose yra nemažai cukraus, saikingai vartojant šį vaisių, gausite visą puokštę naudingų medžiagų, tokių kaip kalis, vitaminas B, geležis ir t. t. Dėl bananuose esančio triptofano, vaisius padeda gaminti serotoniną – laimės hormoną, tad bananai gerina nuotaiką, padeda įveikti depresiją. Bananuose yra ir pektinų, kurie padeda gerinti virškinimą, iš organizmo pašalina toksinus.

Greipfrutai

Greipfrutai turi riebalus deginančio fermento, tad šis vaisius – tikras išsigelbėjimas norintiems numesti svorio. Greipfrutai patenka į kategoriją, kurioje puikuojasi ir kiti sveiki maisto produktai, – taip yra dėl didelio vitamino C kiekio, kuris stiprina imuninę sistemą ir gali apsaugoti nuo širdies bei kraujagyslių ligų. Be viso to, greipfrutuose yra ir antioksidantų bei bioflavonoidų.

Avokadai

Avokadai skatina odos ir plaukų regeneraciją, kovoja su smulkiomis raukšlelėmis, juose gausu maistinių skaidulų. Tad suvalgę vieną avokadą gausite beveik pusę dienos normos rekomenduojamo mažiausios kiekio maistinių skaidulų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *